Wat is linkbuilding? - Reclamestal

Wat is linkbuilding?

Reclamestal

Wat is linkbuilding?

28/11/2019

Wat is linkbuilding?

Als je je al eens verdiept hebt in zoekmachine marketing, heb je de term ‘linkbuilding’ vast wel eens voorbij zien komen. Maar weet jij precies wat het inhoudt? In dit blog vertellen we je wat linkbuilding is en hoe jij het kunt inzetten!

Dit betekent linkbuilding

Linkbuilding betekent letterlijk dat er op andere websites naar jouw website wordt verwezen. Dit is een belangrijke factor voor de SEO. Hoe meer er vanuit andere websites naar jouw website wordt gelinkt, hoe hoger je komt te staan in Google. Als anderen naar jou vermelden, moet de website wel interessant zijn. De meest interessante worden beloond met een hogere positie in de zoekresultaten. Google is namelijk gek op interessante websites!

Hoe kan je gebruik maken van linkbuilding?

Allereerst is het belangrijk om goede en relevante content te schrijven. Als je dit doet, zullen anderen dit opmerken en zullen ze dit vanzelf al gaan delen. Dit is niet altijd makkelijk, want zoals je weet is er een overdaad aan content! Aan jou de uitdaging om extreem goede content te schrijven. Natuurlijk zijn er ook een aantal andere tricks om aan je linkbuilding te werken. We hebben er een paar voor je uitgelicht.

1.      Zet je partners in

Veel organisaties werken met partners: bedrijven met wie ze vaak samenwerken. Vraag of deze partners je willen noemen op hun website. Dit is een makkelijke manier van linkbuilding. Hoe je dit goed aanpakt? Benoem je partners alvast op je eigen website en vraag vervolgens of zij hetzelfde willen doen.

2.      Aanmelden online bedrijvengidsen

Je hebt verschillende sites waar een verzameling van websites op staat. De zogenaamde online bedrijvengidsen. Zoek voor jouw organisatie een aantal van deze verzamelsites uit en meld je aan. Een voorbeeld van zo’n website is openingstijden.nl of Yelp. Deze manier van linkbuilding is effectief en kost weinig moeite.

3.      Schrijf blogs voor externe websites

Zoek uit welke externe websites of platforms belangrijk zijn voor jouw organisatie. Een heel goed voorbeeld voor de marketingbranche is Frankwatching. Zij plaatsen dagelijks artikelen van experts die speciaal voor Frankwatching een artikel hebben geschreven. Zij vertellen over hun expertise en linken daarbij naar hun eigen website. Doordat de website veel interessante artikelen plaatst, krijgt Frankwatching veel autoriteit van Google. Daardoor is dit platform zo interessant om voor te schrijven.

4.      Linken op sociale media

Door op sociale media door te linken naar je website krijg je niet alleen veel meer bezoekers. Het werkt ook voor de linkbuilding. Linkbuilding mag nooit een strategie zijn voor sociale media, het is nog altijd belangrijk om relevante content te maken!

Hoe rankt Google linkbuilding?

Google houdt van kwaliteit en variatie. Probeer dus een goede verdeling te hebben tussen de manieren die we net hebben benoemd. En ook heel belangrijk; ga niet zomaar linken, zorg dat je alleen relevante links gebruikt en verkrijgt. Google trapt niet zomaar in trucjes! Daarnaast is het ook goed om in je artikelen of website teksten gebruik te maken van interne links.

Wil jij ook aan de slag gaan met linkbuilding, maar weet je niet goed waar te beginnen? Begin dan maar eens met linken met Reclamestal. We helpen je graag verder!

contact