Wat doen de bezoekers op jouw website? | Reclamestal

Meten is weten!

Reclamestal

Wat doen de bezoekers op jouw website?

28/05/2019

Wat doen de bezoekers op jouw website?

Een website zou er voor moeten zorgen dat je, als bedrijf, online gevonden wordt. Je kunt nog zo hard je best doen om gevonden te worden in zoekmachines als Google, maar als je website niet goed in elkaar zit zul je nooit het gewenste resultaat halen. Als je wil dat jouw website meer gaat opleveren, is het belangrijk dat je weet wat bezoekers op jouw website doen. Dit kun je meten en wij leggen uit hoe je dat doet!

Meten is weten

Wanneer je je verdiept in de gegevens van je website, zul je snel uitkomen bij Google Analytics. Dit is de meest gebruikte tool om de statistieken van je website te lezen. Je kunt bekijken hoe veel unieke bezoekers je website trekt, welke pagina’s ze bekijken en hoe lang hun bezoek duurt. Ook zie je via welke weg de bezoeker op je website komt. Het kan zijn dat er veel verkeer via sociale media naar jouw website wordt gestuurd. Wanneer je website is gevuld met goede teksten, zul je zien dat de website beter gevonden wordt door zoekmachines. Als je weet waar de meeste bezoekers vandaan komen, kun je hier gericht op inzetten.

Help, ik krijg geen reacties uit mijn website!

Als je website eenmaal bezoekers trekt, is het de bedoeling dat ze gaan reageren op je website. Je hebt de website in het leven geroepen om te functioneren als online marketingtool, dus het moet iets gaan opleveren. Meer naamsbekendheid, inschrijvingen op je nieuwsbrief of beter nog: klanten! Het kan zijn dat je website niet het gewenste resultaat oplevert. Dan moet je onderzoeken wat er fout gaat. Het kan zijn dat de volgorde van je website niet klopt, misschien ben je te langdradig met je teksten, is de gele banaan verstopt op je website of raken bezoekers verdwaald op je website. Kom je erachter dat je bezoekers je website vooral bekijken op hun telefoon, terwijl hij daar niet goed op wordt weergegeven? Dan moet je ervoor zorgen dat je website responsive is!

Meten met Hotjar  

Wij werken onder andere met Hotjar. Dit zijn next level statistieken! Hotjar ‘neemt op’ wat bezoekers op je website doen. Op welke buttons klikken ze? Welke bewegingen maken ze met hun cursor? Hoe ver scrollen ze naar beneden? Je kunt je voorstellen dat wanneer je meest waardevolle content of call-to-action onder de vouw (het bovenste gedeelte van je website, die als eerste wordt weergegeven wanneer de pagina wordt geladen) staat, dat deze over het hoofd wordt gezien. Gemiste kans!

Blijf je website verbeteren

Na het bouwen van een website ben je nog niet klaar. Je moet blijven meten en verbeteren. Kom je er zelf niet uit? Dan staan onze data-analisten en webbouwers voor je klaar. Zij kunnen als geen ander je website analyseren en verbeteren zodat bezoekers wél de juiste stappen gaan ondernemen. Neem je even contact met ons op?

contact