Waarom is een responsive website belangrijk? - Reclamestal

Waarom is een responsive website belangrijk?

Reclamestal

Waarom is een responsive website belangrijk?

02/11/2020

Waarom is een responsive website belangrijk?

Tegenwoordig worden website meer op mobiel bekeken dan via desktop of tablet. In 2019 gebruikte 84,4% van de Nederlanders boven de 12 jaar hun mobiele telefoon om te internetten. Het is dus essentieel dat jouw website zonder problemen werkt op alle mobiele apparaten.

Wat is een responsive website?

Responsive houdt in dat de website zich aanpast aan het apparaat waarmee de bezoeker jouw website bekijkt. Het beeldscherm van een laptop is breed en daar kun je in de breedte veel informatie kwijt. Op mobiel is het beeldscherm smal en kun je minder informatie in een keer geven. Het design van jouw website moet zich dus aanpassen aan het mobiele apparaat.

Aandeel van mobiel verkeer

Meer dan de helft van het websiteverkeer vindt plaats op mobiele telefoons en dit blijft jaarlijks toenemen. Het is dus essentieel om jouw website te optimaliseren voor mobiel gebruik. Werkt jouw website niet goed op mobiele telefoons? Dan is de kans groot dat je deze potentiële klanten direct je website verlaat.

Weten hoeveel bezoekers jouw website via mobiel bezoeken? Ga naar je Google Analytics account. Klik op Doelgroep > Mobiel > Overzicht.

Mobile first

Vroeger werden websites eerst ontworpen voor desktop en daarna pas (als dat al werd gedaan) voor het gebruik op mobiele apparaten. Tegenwoordig ontwerpen we websites vanuit het ‘mobile first’ perspectief. Eerst zorgen we dat de website volledig geoptimaliseerd is voor gebruik op mobiel en daarna maken we het ontwerp passend voor desktop.

Jouw website responsive maken?

Websites bouwen en optimaliseren, dat is waar we goed in zijn bij de Reclamestal. Of je nu een volledig nieuwe website nodig hebt of je huidige website wilt optimaliseren, wij fixen het voor je!

Mail of bel ons gerust om te vragen naar de mogelijkheden.

contact