Hoe versnel je jouw website? | Reclamestal Amersfoort

Hoe versnel je jouw website?

Reclamestal

Hoe versnel je jouw website?

15/08/2019

Hoe versnel je jouw website?

Wanneer jouw website voor nieuwe klanten moet gaan zorgen, is het belangrijk dat ze niet te lang hoeven te wachten. Een te lange laadtijd is niet nodig en niemand wil er op te wachten. Hoe zorg je er voor dat jouw website een snelle bolide wordt? We geven je tips!

Gebruik een snelle hosting

Allereerst is het belangrijk dat de snelheid van je hosting goed voor elkaar is. De hosting van jouw website is de schijfruimte op de server waarop jouw website staat. Je kunt je voorstellen dat als de verbinding tussen deze server en het internet traag is, jouw website nooit een wereldrecord zal verbreken. Tenminste, niet voor snelste website.

Verklein de afbeeldingen

Een tweede stap naar een snelle website is het verkleinen van afbeeldingen. Als een website geladen moet worden, wordt de pagina pas weergegeven wanneer alle onderdelen van de website geladen zijn. Je moet dus zorgen dat de bestanden die geladen moeten worden, zo klein mogelijk zijn. Als je een afbeelding op een website bekijkt is het niet nodig om deze in hoge resolutie te bekijken. Die bestanden kunnen soms oplopen tot vele mb’s. Het zou zonde zijn als de afbeeldingen op hoge resolutie op jouw website staan en dat bij een website bezoek ál die mb’s geladen moeten worden. Een afbeelding moet zo klein mogelijk zijn, maximaal 1 MB.

Verwijder overbodige bestanden

Een website wordt trager naarmate er meer bestanden op de hosting staan. Het kan zijn dat er op jouw hosting nog bestanden staan die ooit gebruikt werden, maar die al even stof staan te vangen. Houdt een grote schoonmaak en verwijder ze. Niemand zal ze missen en je website wordt er alleen maar sneller van. Kijk niet alleen naar afbeeldingen, ook de plugins die op jouw website geïnstalleerd zijn nemen ruimte in beslag.

Gebruik een cache plugin

Het is handig om een cache plugin te gebruiken. Deze zorgt er voor dat bij bezoek aan jouw website er onderdelen van jouw pagina’s worden opgeslagen, zodat deze bij een volgend bezoek niet meer geladen hoeven te worden. De server hoeft dan geen dubbel werk te doen.

Hulp nodig?

Als websites bouwen niet bepaald jouw hobby is, kunnen we ons voorstellen dat je hulp nodig hebt. Onze programmeurs helpen graag om jouw website te optimaliseren. Neem je even contact met ons op?

contact