Is jouw LinkedIn profiel al compleet? - Reclamestal

Is jouw LinkedIn profiel al compleet?

Reclamestal

Is jouw LinkedIn profiel al compleet?

18/09/2019

Is jouw LinkedIn profiel al compleet?

Om gevonden te worden op LinkedIn is het belangrijk dat je een sterk profiel hebt. Dat betekent een compleet ingevuld en up-to-date profiel, maar ook dat je actief bent. Hoe je kunt beginnen met bouwen aan een sterk profiel? We leggen het je uit!

Goede profielfoto

Gebruik een representatieve profielfoto. Dit houdt in dat de foto er netjes uit ziet, maar wel bij jou past. Bedenk wat wil je uitstralen! Je ziet bijvoorbeeld nog vaak iemand die een familiefoto gebruikt. Waarschijnlijk ben je erg trots op jouw gezin, maar een familiefoto hoort meer thuis op netwerken als Facebook of Instagram. LinkedIn is een zakelijk netwerk. Gebruik daarom ook een foto die representatief is voor dat wat jij zakelijk wilt uitstralen.

De kopregel van jouw profiel

Wanneer jouw profiel wordt weergegeven tussen de andere profielen, wordt ook een deel van jouw kopregel weergegeven. Het is verstandig om deze dan ook goed in te vullen. Beschrijf hierin wat jouw functie is. Zorg dat je dit kort en krachtig doet, want je hebt niet veel tekens!

Profiel samenvatting

Als je jouw profiel bekijkt, dan valt gelijk op dat je bovenaan jouw profiel een samenvatting (onder het kopje ‘Info’) kunt geven van wie je bent en wat je doet. Denk hier goed over na, want net zoals dat bij een website werkt voor de vindbaarheid, kunnen mensen op LinkedIn je vinden doordat je de juiste woorden gebruikt op je profiel. Onderzoek welke woorden jouw collega’s gebruiken en bedenk wat de juiste zoekwoorden zijn.

Werkervaring en opleidingen

Dit is een gedeelte dat we kennen als jouw Curriculum Vitea. Welke opleidingen en cursussen heb je gevolgd en wat heb je daar afgelopen jaren mee gedaan? Bij welke bedrijven heb je gewerkt en wat waren je taken tijdens deze periode? Tip: zorg dat je linkt met de bedrijfspagina van deze bedrijven. Mensen kunnen dan doorklikken naar het bedrijf, maar ook andersom!

Vaardigheden

Waarin ben jij vaardig? Op LinkedIn kun je 50 vaardigheden toevoegen waarvan jij vindt dat je die beheerst. Mensen uit jouw netwerk kunnen deze bevestigen, waardoor het ineens aanbevelingen worden. Op jouw profiel worden de 10 beste vaardigheden uitgelicht. Zorg wel dat deze vaardigheden ook echt bij jou passen.

Aanbevelingen

In het verlengde van de vaardigheden liggen de aanbevelingen. Ontvang deze van mensen waarmee jij hebt samengewerkt, maar geef ze ook terug. Als een samenwerking goed is bevallen, geef anderen dan een eens een compliment door te vertellen hoe de samenwerking is gegaan.

Contactgegevens

Als bezoekers jouw profiel hebben gevonden en overtuigd zijn van jouw kennis en vaardigheden, hoe kunnen mensen jou bereiken? Zorg dat jouw contactgegevens up-to-date zijn, zodat je voorkomt dat een potentiële samenwerking bij jouw oude werkgever terecht komt. Gebruik je zakelijke contactgegevens. Je kunt overigens wel een extra e-mailadres toevoegen. Dit is om te voorkomen dat wanneer je switcht van werkgever, je niet meer bij je zakelijke mail kunt.

Ook bekeken

Onderaan jouw profiel staan welke profielen jouw bezoekers ook hebben bekeken. Het is de vraag of je dit wilt laten zien. Het kan namelijk ook zijn dat deze bezoekers ook de profielen van jouw concurrenten hebben bekeken. Wil je niet dat deze profielen worden weergegeven op jouw profiel? Dan kun je dit eenvoudig uit zetten. Dit doe je door naar Instellingen en Privacy te gaan, dan op het kopje Privacy te klikken. Vervolgens kun je ‘Ook bekeken’ uitschakelen en wordt dit niet meer weergegeven.

Schrijf zoals jij bent

Naast dat je profiel goed ingevuld moet zijn, is het ook belangrijk dat je je op LinkedIn gedraagt zoals je bent. Wanneer je jezelf anders voordoet dan je daadwerkelijk bent, zul je door de mand vallen.

Wees actief

Deel, reageer en zoek interactie. Je kunt jouw profiel nog zo goed hebben ingevuld, maar dan moet je er wel iets mee doen!

contact