Iedereen zou aan videocontent moeten doen! | Reclamestal Amersfoort

Video strategie

Reclamestal

Iedereen zou aan videocontent moeten doen!

13/03/2019

Iedereen zou aan videocontent moeten doen!

Uit onderzoek van Cisco blijkt dat 80% van het internetverkeer in 2019 uit videocontent zal bestaan. Dat is een grote meerderheid. Wil jij een videostrategie voor jouw bedrijf opzetten, maar heb je nog geen idee hoe of wat? In dit blog vertellen we je meer over wat je met video zou kunnen doen dit jaar!

Waar moet de video aan voldoen?

Een foto maken, dat kunnen we tegenwoordig heel makkelijk met onze smartphone. Video’s maken blijkt daarentegen toch lastiger te zijn. Je kan de kunst afkijken bij al die vloggers met duizenden volgers en als je dan je eigen video terugkijkt, dan is het toch niet wat je ervan had verwacht! Goed nieuws: je video hoeft er niet professioneel uit te zien. Zorg ervoor dat de boodschap duidelijk is en het gekozen onderwerp herkenbaar is.

Zorg er daarnaast voor dat je verticale video’s maakt. Sinds 2014 kijken we al voor 94 % van de tijd verticaal op onze smartphone. Horizontaal filmen mag je dus vergeten!

Hoe begin je?

Allereerst begin je met een strategie. Schieten met losse video’s heeft geen zin. Net zoals bij alle andere marketinginstrumenten heb je ook voor video een strategie nodig. Denk daarom goed na over de doelen die je wil behalen met jouw video’s. Een doel zou kunnen zijn dat je meer kennis wil delen of juist dat je je product in de praktijk wil laten zien. Het kan ook een combinatie zijn van deze twee, maar het is noodzakelijk dat je hierover nadenkt.

Ik heb een strategie! En nu?

Als het doel helder is, kun je gaan nadenken over hoe vaak je de video’s wil verspreiden en welke onderwerpen je wil gebruiken. Maak een planning en plan ook in om tussentijds te kijken hoe je video’s presteren. Dat is belangrijk, als je ziet dat iets niet werkt moet je hier geen tijd meer aan besteden! Met deze planning ben je goed voorbereid en hoef je niet elke keer opnieuw te bedenken wat voor content je wil maken.

Zorg ervoor dat je video’s persoonlijk zijn. Laat bijvoorbeeld vloggende medewerkers middels korte video’s over hun expertise vertellen. Denk hierbij aan de doelgroep; wat zouden zij willen weten? Geef ze informatie waar ze écht iets mee kunnen!

Wil je je product beter uitlichten? Zorg ervoor dat het niet alleen over het product gaat. Plaats het product in een ruimte. Vertel feitjes die de volgers nog niet weten. Misschien valt het te combineren met andere producten, maar zorg ook dat het hier persoonlijk blijft. Verplaats je in de doelgroep.

“Ik durf niet te vloggen!”

Je bent niet de enige. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je! Zorg allereerst voor een goede houding en mimiek. Veel video’s op social media worden zonder geluid bekeken, dus je houding zegt al veel over je video. Het is dus verstandig om tekst aan je video toe te voegen. Je wil zo natuurlijk mogelijk overkomen. Weet wat je wil vertellen en probeer het verhaal niet op te dreunen. Stel je voor dat je telefoon een persoon is en dat jij iets aan deze persoon gaat uitleggen, dan wordt het vanzelf natuurlijker.

En bovenal, blijf oefenen! Maak eens 20 video’s voordat je je video post. Misschien is 20 wat veel, maar wat we bedoelen te zeggen is dat je geen haast hoeft te hebben. Bekijk elke video en verander waar nodig, maar houd de boodschap in je achterhoofd. Komt die over? Dan is je video geslaagd!

Wil jij meer met video doen en heb je hulp nodig bij een strategie of de uitvoering? Bel de Reclamestal.

Succes met het creëren van jouw videocontent!

contact