Foto's als basis voor de website van jouw bedrijf - Reclamestal

Foto's voor jouw website

Reclamestal

Foto’s als basis voor de website van jouw bedrijf

05/07/2019

Foto’s als basis voor de website van jouw bedrijf

Een bedrijfswebsite moet opvallen. Iemand moet voor jouw bedrijf kiezen en niet voor jouw concurrent. Wij leggen je in dit artikel uit hoe de website van jouw bedrijf kan opvallen door het gebruik van goede fotografie.

Fotografie maakt een website persoonlijk

Je kunt een website laten maken zodat hij bij jouw huisstijl past. Hup, een logo erboven en jouw bedrijfswebsite is af. Fout! Met een website wil je laten zien wie je bent en wat je doet. Dat kun je wel vertellen, maar je kunt het beter laten zien.

Wie ben je?

Veel bedrijven maken op hun website gebruik van stockfoto’s. Deze stockfoto’s kun je bij een stocksite kopen, waarbij je een bepaald bedrag betaald voor het gebruik van de foto’s. Echter, jouw concurrent kan dezelfde foto’s kopen en gebruiken. Deze foto’s zijn dus niet uniek. Jouw bedrijf is dat natuurlijk wel! Daarom raden we altijd aan om eigen foto’s te maken of te laten maken. Jij bent namelijk het gezicht van jouw bedrijf, dus waarom zou je niet laten zien wie je bent? Dit betekent niet dat alleen jij op de foto moet staan. Het is goed om het hele team te laten zien! Let overigens wel op als je foto’s van je medewerkers laat maken. Voor het gebruik van foto’s met daarop andere personen is toestemming nodig, vanwege de AVG. Het beste kun je dit schriftelijk vastleggen en de afspraken te laten ondertekenen.

Laat zien wat je doet

Als jouw product lastig te fotograferen is (bijvoorbeeld als je een dienst levert), kun je nadenken over hoe jouw product tot stand komt: het productieproces. Wat je vaak hoort is dat mensen niet geposeerd op de foto willen. Dit kun je voorkomen door nét te doen alsof je hard aan het werk bent. Je merkt dat het poseren dan makkelijker gaat. Daarnaast is het véél leuker om te zien hoe iemand zijn werk uitoefent dan een statische, geposeerde foto.

Kunnen wij je helpen?

Wij ontwikkelen websites die passen bij jouw bedrijf en bij het doel van jouw website. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je de website wilt gebruiken om nieuwe medewerkers aan te trekken. We denken graag mee over hoe we het beste resultaat kunnen bereiken. We hebben online marketeers, ontwerpers, programmeurs en zelfs een eigen fotograaf: alles in één stal. Zullen we een afspraak maken? We nodigen je graag uit om eens flink te brainstormen.

contact