Wat zijn featured snippets? | Reclamestal Amersfoort

Wat zijn featured snippets?

Reclamestal

Wat zijn featured snippets?

28/08/2019

Wat zijn featured snippets?

In zoekmachineland zie je al een tijd een trend dat mensen niet alleen op zoekwoorden zoeken, maar vooral een complete vraag typen. Hier schuilt een kans voor jou als contentmaker: de featured snippets.

Wat is een featured snippet?

Featured snippets zijn korte stukken tekst die direct antwoord geven op de vraag die gezocht wordt. Wanneer de content op jouw website antwoord geeft op deze vraag, kan het zijn dat Google deze selecteert als featured snippet: een korte stuk tekst boven de andere zoekresultaten.

featured snippet recept bananenbrood
Voorbeeld van een featured snippet. Wanneer je zoekt op ‘recept bananenbrood’ wordt al een groot deel van het recept getoond.

Waarom wil je een featured snippet?

Het zou mooi zijn als jouw content wordt geselecteerd. Jouw antwoord op de prangende vraag van de zoeker komt namelijk bovenaan de zoekresultaten te staan. Bij een normale weergave in Google komt alleen de naam van jouw website met een samenvatting van het artikel. Bij een featured snippet is dit anders. Hierbij wordt de volledige vraag beantwoord. Het is dus niet alleen mooi dat je bovenaan staat, maar ook verschijnt jouw tekst in Google. Je hebt dus ook extra ruimte in de zoekmachine. Je hebt dan niet alleen de positie 1 in handen, maar ook 2 en 3!

Hoe krijg je een featured snippet?

Een featured snippet moet je verdienen. Een voorwaarde voor het verkrijgen van een featured snippet is dat jouw website makkelijk ‘te lezen’ is voor de zoekmachine. Je moet zorgen dat er geen overbodige of foute codes in jouw pagina’s staan. Daarnaast moet je content hebben gemaakt waarin letterlijk de vraag én het antwoord zijn opgenomen. Bij het maken van content zoals blogs is het dus belangrijk dat je als titel de vraag stelt en ook vragen stelt in de tussenkopjes. Begin met woorden zoals: hoe, wat, waarom, wanneer, wie of waar. Het is ook belangrijk dat jouw blog prettig te lezen is voor de zoeker. De tekst moet niet vol staan met de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden: het gaat er niet om dat Google 30 keer hetzelfde zoekwoorden vindt in jouw tekst, maar dat je antwoord geeft op de prangende vraag van de lezer.

Wij helpen je graag!

Onze contentmarketeers en webanalisten helpen je graag om er achter te komen waar voor jou kansen liggen op het gebied van vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Wanneer je zelf niet graag in de pen klimt kunnen we zelfs content voor je maken over jouw vakgebied, zodat jouw website gaat winnen in de zoekmachine. Nieuwsgierig? Vraag hieronder meer informatie aan.

contact