Dit waren de Super Bowl commercials van 2020 - Reclamestal

Dit waren de Super Bowl commercials van 2020

Reclamestal

Dit waren de Super Bowl commercials van 2020

03/02/2020

Dit waren de Super Bowl commercials van 2020

De 54e editie van de Super Bowl werd afgelopen week gespeeld. De jaarlijkse ontknoping van het NFL seizoen gaat gepaard met een show zoals alleen de Amerikanen dat kunnen.

In het Hard Rock Stadium in het zonnige Miami gingen de San Francisco 49ers en de Kansas City Chiefs de strijd aan om de felbegeerde Vince Lombardi Trophy. Spoiler alert: de Kansas City Chiefs gingen er met de trofee en het prijzengeld van 124.000 dollar per speler vandoor. Naast de trofee krijgen alle winnaars traditiegetrouw een Super Bowl-ring met daarin goud en diamanten verwerkt. Vorig jaar ontvingen de Patriots ringen ter waarde van maar liefst 36.500 dollar.

Halftime Show

Je kunt het niet over de Super Bowl hebben zonder de Halftime Show te benoemen. Dit jaar was het de beurt aan Jennifer Lopez en Shakira. De dames hadden wat goed te maken, omdat het optreden van Maroon 5 in 2019 als ‘oersaai’ werd bestempeld. Bekijk de Halftime Show hier.

Super Bowl commercials

Maar.. wij vakidioten gingen niet zitten voor de wedstrijd, maar voor de Super Bowl commercials. De commercials, die meer weghebben van kleine speelfilms, worden voor absurde bedragen gemaakt en uitgezonden. Om een halve minuut zendtijd rond de Super Bowl te willen bemachtigen, moet je al gauw rekenen op een rekening van meer dan 5 miljoen dollar.

Het kost wat, maar dan heb je ook wat, zullen we maar zeggen. Hieronder een paar van onze favorieten:

Audi – Let it go

Audi verklaart in hun Super Bowl commercial de oorlog met de kolenindustrie en benzineslurpende grote bakken. Waarschuwing voor het kijken: Het liedje blijft de rest van de dag in je hoofd zitten. Let it gooo!

Budweiser, “Typical American”

Budweiser, die als Bud ook in Nederland hard aan de weg timmert, probeert negatieve stereotypen van Amerikanen in een ander licht te zetten. Zo zien we onder andere een brandweerman “showing off his strenght” die tegen een vuurzee vecht.

Mountain Dew: “As Good As the Original”

In de commercial van Mountain Dew zien we Breaking Bad acteur Bryon Cranston in een parodie op de film Shining. Mountain Dew claimt hier dat zijn zero variant net zo goed is als het origineel.

Microsoft – Be the One

De Super Bowl is hét moment om inspirerende verhalen te vertellen. Microsoft grijpt zijn kans om zich te verbinden aan de eerste vrouw én openlesbische coach in de NFL.

Porsche – The Heist

Vergeet de nieuwe Fast & Furious trailer. Porsche steelt de show met hun The Heist waarin de toekomst en geschiedenis van Porsche samenkomen. Zoals Porsche zelf claimt over de nieuwe elektrische Porsche Tuscan: “finally an electric cart that steals you”.

Doritos – The Cool Ranch

Een Nederlands tintje aan de commercial van Doritos. Het nummer Old Town Road, dat gebruikt is voor deze commercial, is namelijk geproduceerd door een Nederlandse producer. We zien rapper Lil Nas X in een danscompetitie met acteur Sam Elliot.

Snickers – Fix the World

Snickers bouwt in hun Super Bowl commercial door op de slogan: “You’re not yourself when you’re hungry”. “Maybe the world needs a Snickers”, is hun boodschap aan de wereld.

contact