De dinsdag van Inge: actief & creatief! - Reclamestal

De dinsdag van Inge: actief & creatief!

Reclamestal

De dinsdag van Inge: actief & creatief!

01/09/2020

De dinsdag van Inge: actief & creatief!

Inge aan het woord! Inge Jansen, designer in onze stal, neemt je mee in een dag bij de Reclamestal.

We mogen weer! Na maanden thuiswerken (het voelt als jaren) mogen we eindelijk weer naar de stal. Dit doen we afwisselend in groepjes zodat er niet te veel mensen aanwezig zijn en er genoeg ruimte is om afstand te houden. Elke dinsdag ben ik blij als ik weer naar de stal mag. Ik neem je mee in mijn dinsdag als designer bij de Reclamestal. 

5:55 uur – wekker 

Zo, en dat is vroeg! Maar het is het waard. Ik zet mijn wekker zo vroeg zodat ik op mijn racefiets, vanaf Utrecht naar de stal kan fietsen (27 km maar liefst). Mijn spullen liggen al klaar, dus ik hijs me in mijn fietskleren, poets mijn tanden en stop een snelle jelle in mijn achterzak. 

6:15 uur (meestal wordt dit 06:30 uur…) – off we go!

Hup! Racefiets naar buiten, Strava aan en Klussen met classics op play. Meestal begin ik de rit met ‘Don’t go breaking my heart’ van Elton John en Kiki Dee. Mijn absolute guilty pleasure, oh yes! Het is nog zo heerlijk stil en rustig op de vroege morgen. Dauw over de velden, een zwakke ochtendzon, haasjes, roofvogels en geregeld ook een hert. 

7:15 uur (meestal dus 07:30 uur) – aankomst Reclamestal

Ik spring eerst onder de douche, kleed me aan en fatsoeneer mezelf voor de dag. In onze bananenbar zet ik een kopje koffie en maak een bakje havermout met appel, kaneel en rozijnen. Terwijl mijn collega’s binnen druppelen geniet ik van de gesprekken en grapjes bij de koffiemachine. Wat heb ik dit gemist! 

8:15 uur – start van de werkdag

Wakker en vol energie ga ik aan mijn werkplek zitten. Kom maar op met die dag! Eerst James PRO openen voor de planning van vandaag. 

9:30 uur – stand-up

Mijn taken voor vandaag:

  • Presentatie maken van een website design
  • Ontwerpvoorstellen maken voor een logo
  • Presentatie maken voor een interieur design

Een volle dag! Ik begin met het voorbereiden van de presentatie die ik later in de ochtend zal geven. Het ontwerp van de website heb ik eerder al geprototyped. Zo kan ik er gemakkelijk en overzichtelijk met de klant doorheen klikken. Nog een laatste keer check ik of alle flows van de website kloppen en bereid ik voor wat ik allemaal wil bespreken.

9:45 uur – Let’s (lo)go

Na de stand-up haal ik eerst nog maar een rondje koffie voor iedereen. Nog iets wat ik heb gemist tijdens het thuiswerken! Want geloof mij… onze koffie is goed! Écht goed. 

Oke, en weer door. Een logo ontwerpen; altijd een lastige maar, leuke klus. Allereerst ga ik op zoek naar passende elementen in het bedrijf om het logo op te baseren. Wat zijn de belangrijkste pijlers die dit bedrijf heeft en hoe kan ik die visueel vertalen naar een logo? Welke stijl past bij dit bedrijf? Wie is de doelgroep? Ik maak een eerste logo voorstel. De andere twee ontwerp ik morgen met een frisse blik. Dan kan mijn onderbewustzijn er de rest van de dag mee gaan stoeien. 

12:00 uur – Lunch!

Honger als een paard! We dekken de tafels beneden met de lekkerste dingen. De keuze is reuze; wraps, vers brood van de bakker, tosti’s en verse eitjes van onze eigen kippen. Om een after-lunch-dip te voorkomen wandelen we een rondje door het natuurgebied achter de stal. 

13:00 uur – En door

Eerst geef ik de presentatie. Het ging goed en de klant is enthousiast, yeah! Dat is waar we het voor doen. Toffe dingen maken met en voor leuke mensen!

Vervolgens sluit ik mijn werkdag af met de laatste taak; het maken van een volgende presentatie. De visuals heb ik al gemaakt, dus nu alleen nog de klant meenemen in het verhaal achter de gemaakte keuzes.

17:30 uur – It’s a wrap

Presentatie opgeslagen, collega’s die thuiswerken een fijne avond gewenst op slack en de computer gaat uit. De fietskleren kunnen weer aan en de bidons weer gevuld. Dit keer een Disclosure lijstje op play (ik kan wel wat pit gebruiken aan het eind van de werkdag ;)). In de 27 kilometer die ik weer naar huis fiets, verwerk ik mijn werkdag en fiets ik mijn hoofd leeg. Het was weer een goede dag in de stal! 

Inge is designer in de stal en maakt de tofste logo’s, huisstijlen, flyers en meer! Wil jij een ontwerp, gemaakt door Inge? Of wil je gewoon eens tips of de visie van Inge horen op jouw designvraag? Kom eens kennismaken!

contact